Oto cake pops – ciasteczkowe lizaki albo czekoladki. Moje nie mają patyczków, bo akurat nie miałam ich pod ręką, ale Ty masz pełną dowolność jeśli chodzi o dekorację. Ten przepis to jeden z ulubionych dziecięcych deserów. Z pewnością jeśli nie wiesz co zrobić z resztek suchego ciasta – to wspaniały pomysł na jego wykorzystanie.
Cake pops – ciasteczkowe czekoladki lub lizaki
Zdziwiłam się dziś, gdy za oknem około osiemnastej zrobiło się już ciemno. Długo byłam pewna, że spokojnie zdążę zrobić zdjęcia czekoladowym cake pops w dziennym świetle. Jednak, gdy sięgnęłam po aparat za oknem było już ciemno. Dzięki temu uzmysłowiłam się, że jesień przybyła znienacka. A ja gdy jest zimno, zwykle częściej mam ochotę na coś słodkiego. Jeśli i Ty masz podobnie, mam dla Ciebie świetny pomysł na wykorzystanie resztek ciasta. Użyj ich do zrobienia tostów francuskich lub właśnie ciasteczkowych czekoladek.
Czekoladowe cake pops
Ciasteczkowe pralinki cake pops są mięsiste, mięciutkie, kremowe i naprawdę smakowite. Dodaj do nich kruszone orzechy, kawałki czekolady, kolorową posypkę czy liofilizowane owoce. Ze względu na fakt, że to deser, który zrobisz i zjesz szybko, masz pełną dowolność jeśli chodzi o dodatki. Możesz nawet otoczyć ciastem świeże owoce. Pralinki będą dzięki temu jeszcze bardziej orzeźwiające. Niewątpliwie ten przepis jest tak prosty, że możesz zrobić je z dziećmi. Dzieciaki uwielbiają czekoladę i dekorowanie deserów – może to dobry pomysł na najbliższy weekend?
Składniki
Przygotowanie