Przepyszne dyniowe pancakes w neonowo pomarańczowym kolorze to coś czego Ci bezwzględnie potrzeba tej jesieni. Właśnie zjadałam połowę tej porcji i powiem Ci, że dawno nie jadałam czegoś równie pysznego. Dynia i mięciutkie, delikatne jak puszek placuszki z kiwi i bananem… Oj! To coś cudownego. Na dodatek przepis jest banalnie prosty, więc zrobi go każdy. Nawet ten, kto nie umie gotować.
Dyniowe pancakes
Do dyniowych pancakes będzie Ci potrzebne dyniowe pure. Myślę, że najsłodsza i najsmaczniejsza dynia to dynia odmiany hokkaido. Podobnie do innych dyń piecze się około godziny, ale ma zdecydowanie bardziej pomarańczowy, słodszy i bardziej zwarty miąższ. Dzięki temu dania z dyni hokkaido są intensywnie pomarańczowe. Wydaje mi się, że warto zwrócić uwagę na fakt, że je się także oczami. Niewątpliwie dynia hokaido jest skarbem jesieni. Właściwie to możesz z niej przygotować dosłownie wszystko i postaram Ci się to udowodnić w tygodniu dyniowym na AniaPastuszka.pl. Od dziś codziennie na mojej stronie znajdziesz nowy przepis z dynią w roli głównej.
dodatkowo:Składniki
Przygotowanie