Biała kiełbasa w nowej odsłonie. Pieczona z aromatycznym czosnkiem, majerankiem, cebulą i jabłkami i słodkim soku jabłkowym. To pyszne połączenie składników niezwykle skutecznie przemienia kiełbasę w wyjątkowe świąteczne danie, które wspaniale udekoruje wielkanocny stół.
Biała kiełbasa na Wielkanoc
Bez niej nie ma Wielkiejnocy. Przyznam, że szukałam na nią smacznego pomysłu i znalazłam kilka, a ten jest jednym z ulubionych. Biała kiełbasa z pewnością najlepiej smakuje pieczona. Pieczona w czymś aromatycznym takim jak np. białe wino, sos śmietanowy, musztardowy czy sok jabłkowy jest dużo lepsza niż zwyczajna gotowana w żurku. Uważam nawet, że gotowanie kiełbasy to marnowanie jej mięsnego potencjału. Surowa biała kiełbasa może być naprawdę pyszna. Szczególnie jeśli jest dobrej jakości i od sprawdzonego rzeźnika. Nawet mój syn wcinał ją z zapałem, mimo, że nie przepada za białą kiełbasą.
Składniki
Przygotowanie